Graphius https://graphius.com We make your print work Wed, 29 May 2024 10:25:37 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 https://graphius.com/wp-content/uploads/2021/03/admin-ajax-150x150.png Graphius https://graphius.com 32 32 Graphius North America https://graphius.com/graphius-north-america/ Wed, 29 May 2024 10:25:37 +0000 https://graphius.com/?p=21327 Met trots kondigen wij aan dat op 1 juni ‘Graphius North America’ (Graphius NA) officieel van start ging. Gevestigd in Toronto, Canada, zullen we van daaruit onze klanten in Noord-Amerika en Canada bedienen. Graphius NA wordt geleid door Lucas Elke, met wie Graphius al jaren nauw samenwerkt. Lucas heeft een masterdiploma in kunstgeschiedenis van de […]]]>

Met trots kondigen wij aan dat op 1 juni ‘Graphius North America’ (Graphius NA) officieel van start ging. Gevestigd in Toronto, Canada, zullen we van daaruit onze klanten in Noord-Amerika en Canada bedienen.

Graphius NA wordt geleid door Lucas Elke, met wie Graphius al jaren nauw samenwerkt. Lucas heeft een masterdiploma in kunstgeschiedenis van de Universiteit van Toronto, maar werkt al bijna zijn hele carrière in de grafische industrie, zijn grote passie.

Wij zijn ervan overtuigd dat Lucas en zijn team over alle kwaliteiten beschikken om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Zij zullen zorgen voor communicatie en advies, bestandscontrole en transport.

Daarnaast zullen zij nieuwe zakelijke contacten leggen en de activiteiten van Graphius op de Amerikaanse en Canadese markt verder ontwikkelen.

Ons adres in New York blijft behouden en zal door Lucas Elke en zijn team gebruikt worden als vergaderlocatie.

 

Graphius North America

22 Ripley Avenue, Toronto, Canada

Lucas.elke@graphius.com – Tel +1 647 992 4178

Graphius New York

530 7th Avenue, Suite 902, New York, USA

 

]]>
Graphius rolt investeringsprogramma uit https://graphius.com/investeringen/ Mon, 27 May 2024 10:58:18 +0000 https://graphius.com/?p=21318 Voor haar site in Londen en Gent investeert Graphius Group in twee Heidelberg 106-10 kleurenpersen van de laatste generatie. Dit type van machine voorzien van heel wat AI technologie, wordt deze zomer op Drupa in Düsseldorf gepresenteerd en zal kort nadien bij Graphius worden geïnstalleerd. Het investeringsprogramma omvat ook de implementatie van nieuwe vouwmachines, een digitale […]]]>

Voor haar site in Londen en Gent investeert Graphius Group in twee Heidelberg 106-10 kleurenpersen van de laatste generatie. Dit type van machine voorzien van heel wat AI technologie, wordt deze zomer op Drupa in Düsseldorf gepresenteerd en zal kort nadien bij Graphius worden geïnstalleerd.

Het investeringsprogramma omvat ook de implementatie van nieuwe vouwmachines, een digitale drukpers HP Indigo 15.000 en geavanceerde robotica gedurende het jaar.

]]>
Graphius kiest voor chemievrije drukplaten https://graphius.com/chemievrije-drukplaten/ Thu, 16 May 2024 12:36:58 +0000 https://graphius.com/?p=21273 Graphius Group verlaagt zijn ecologische voetafdruk en kiest voor de Adamas chemie-vrije offset drukplaten van ECO3. Als toonaangevende internationale speler in de grafische sector streeft Graphius naar een duurzame productie, onder andere door bewuste keuzes te maken in elke stap van het productieproces. “De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 sluit hier perfect […]]]>

Graphius Group verlaagt zijn ecologische voetafdruk en kiest voor de Adamas chemie-vrije offset drukplaten van ECO3.

Als toonaangevende internationale speler in de grafische sector streeft Graphius naar een duurzame productie, onder andere door bewuste keuzes te maken in elke stap van het productieproces. “De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 sluit hier perfect bij aan en zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een heel stuk groener wordt”, zegt CEO Denis Geers. “Concreet komt het erop neer dat we onze afvalstroom, gegenereerd door de vloeistoffen uit de plaatvoorbereiding, met niet minder dan 50% zullen verminderen. De keuze voor de Adamas plaat heeft enerzijds met de ecologische voordelen en de performantie van het product zelf te maken, maar anderzijds was het voor ons ook belangrijk om te kiezen voor een partner met productiecapaciteit in Europa. Immers ook transport heeft een grote ecologische impact.”

Frederik Dehing, Global Head of Sales bij ECO3, bevestigt: “Met onze Adamas chemie-vrije offsetplaten zetten onze klanten een belangrijke stap als het op duurzaamheid aankomt. In het geval van Graphius Group, betekent dit niet alleen het besparen van honderdduizenden liter water, ze vermijden ook het gebruik van grote hoeveelheden corosieve ontwikkelvloeistoffen omdat de Adamas platen geen spoelwater nodig hebben en met een heel beperkte hoeveelheid pH-neutrale gom worden uitgewassen.”

ECO3 heeft zijn hoofdkantoor in België. Voor de Europese markt produceert het zijn offsetplaten in Duitsland. “Bij ECO3 hebben we gekozen voor een wereldwijde productie infrastructuur met onder andere een sterke poot in Europa. Dit is een bewuste keuze die erop gericht is de leverbaarheid van onze producten naar onze klanten maximaal te verzekeren. Ik ben verheugd dat Graphius Group hier ook veel waarde aan hecht”, besluit Dehing.

Met een consumptie van bijna 500,000 m² aluminium drukplaten per jaar, behoort Graphius Group tot de allergrootste drukkerijgroepen in Europa. Na het drukken worden de hoogwaardige aluminium offsetplaten gerecycleerd en kunnen ze voor meer dan 99% herbruikt worden.

]]>
De London Book Fair is gestart https://graphius.com/lbf-2/ Wed, 13 Mar 2024 13:19:05 +0000 https://graphius.com/?p=21146 We kunnen spreken van een geslaagde start op de London Book Fair! Ontmoet ons en onze vrienden van Park Communications op stand 7C48. We kijken ernaar uit om ideeën te delen en de toekomst van duurzaam drukwerk te bespreken met anderen in de branche.]]>

We kunnen spreken van een geslaagde start op de London Book Fair! Ontmoet ons en onze vrienden van Park Communications op stand 7C48. We kijken ernaar uit om ideeën te delen en de toekomst van duurzaam drukwerk te bespreken met anderen in de branche.

]]>
EcoVadis Sustainability Rating https://graphius.com/ecovadis/ Fri, 09 Feb 2024 13:38:54 +0000 https://graphius.com/?p=21115 Duurzaamheid staat al geruime tijd hoog op de agenda van Graphius Group. Daarom zijn we erg blij te kunnen aankondigen dat de groep het EcoVadis-certificaat heeft behaald. Dit is een grote stap voorwaarts in onze ESG-strategie en we zijn verheugd dat we onze missie kunnen voortzetten om onze positieve impact op het milieu en mensen […]]]>

Duurzaamheid staat al geruime tijd hoog op de agenda van Graphius Group. Daarom zijn we erg blij te kunnen aankondigen dat de groep het EcoVadis-certificaat heeft behaald. Dit is een grote stap voorwaarts in onze ESG-strategie en we zijn verheugd dat we onze missie kunnen voortzetten om onze positieve impact op het milieu en mensen te verbeteren.

]]>
Graphius Brussels krijgt nieuwe drukpers https://graphius.com/nieuwe-drukpers/ Fri, 26 Jan 2024 09:07:48 +0000 https://graphius.com/?p=21107 Dankzij de recente overname van Paperland wordt er momenteel een nieuwe drukpers bij Graphius Brussels geïnstalleerd. De Heidelberg XL106 – 8 met laktoren zal midden februari operationeel zijn en in gebruik genomen worden. We kijken er alvast naar uit!]]>

Dankzij de recente overname van Paperland wordt er momenteel een nieuwe drukpers bij Graphius Brussels geïnstalleerd. De Heidelberg XL106 – 8 met laktoren zal midden februari operationeel zijn en in gebruik genomen worden. We kijken er alvast naar uit!

]]>
London Book Fair – Ben jij er ook? https://graphius.com/london-book-fair-ben-jij-er-ook/ Thu, 11 Jan 2024 07:31:17 +0000 https://graphius.com/?p=21102 De London Book Fair, een van de belangrijkste evenementen in de uitgeverswereld, staat opnieuw ingepland. Wij zijn dan ook enthousiast om te laten weten dat we erbij zullen zijn! Van 12 tot 14 maart kunt u zowel Graphius als Park Communications (onderdeel van Graphius Group) op stand 7C48 terugvinden. We kijken er naar uit om onze […]]]>

De London Book Fair, een van de belangrijkste evenementen in de uitgeverswereld, staat opnieuw ingepland. Wij zijn dan ook enthousiast om te laten weten dat we erbij zullen zijn! Van 12 tot 14 maart kunt u zowel Graphius als Park Communications (onderdeel van Graphius Group) op stand 7C48 terugvinden. We kijken er naar uit om onze expertise te delen en samen de mogelijkheden voor de toekomst te bekijken. Tot dan!

]]>
Acquisitie Paperland https://graphius.com/acquisitie-paperland/ Wed, 20 Dec 2023 10:15:47 +0000 https://graphius.com/?p=21030 Graphius Group versterkt haar positie in Brussel met de overname van Paperland   Paperland is een kwaliteitsdrukkerij dat al bijna 50 jaar een sterke reputatie geniet in Brussel en 30 medewerkers telt. Vanaf 2 januari zullen de activiteiten van Paperland plaatsvinden in de gebouwen van Graphius Brussels te Beersel.Joost Vandendriessche, directeur Graphius Brussels, zegt hierover het volgende: […]]]>

Graphius Group versterkt haar positie in Brussel met de overname van Paperland

 

Paperland is een kwaliteitsdrukkerij dat al bijna 50 jaar een sterke reputatie geniet in Brussel en 30 medewerkers telt. Vanaf 2 januari zullen de activiteiten van Paperland plaatsvinden in de gebouwen van Graphius Brussels te Beersel.Joost Vandendriessche, directeur Graphius Brussels, zegt hierover het volgende:
“De overname van Paperland is een weloverwogen stap en verruimt onze aanwezigheid in de Brusselse regio. Daarnaast heeft het bedrijf een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van kwalitatief drukwerk. Door de expertise van beide bedrijven samen te voegen, kunnen we het servicelevel naar onze klanten verhogen.”

Ook Philippe de Ribaucourt, directeur van Paperland, is enthousiast:
“De alliantie tussen Graphius en Paperland is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers. Graphius en Paperland hebben een cultuur die heel nauw bij elkaar aansluit en die belang hecht aan haar diverse stakeholders. Zowel onze medewerkers als ikzelf zijn dan ook zeer verheugd om deel uit te maken van Graphius Group en kijken uit naar de samenwerking.”

]]>
Concessie bedeling kranten en tijdschriften België: wat nu? https://graphius.com/concessie-bedeling/ Tue, 19 Dec 2023 12:47:48 +0000 https://graphius.com/?p=21013 In de pers wordt veelvuldig gesproken over het ‘krantencontract’, maar de door Bpost bedeelde periodieken (tijdschriften) vallen evenzeer onder deze maatregel. De huidige concessie blijft ongewijzigd tot 30 juni 2024. Er zal vanaf 1 juli 2024 niet verder worden gewerkt met het ‘Periodiekentarief’. De steun zal worden gegeven onder de vorm van een belastingkrediet (fiscale […]]]>

In de pers wordt veelvuldig gesproken over het ‘krantencontract’, maar de door Bpost bedeelde periodieken (tijdschriften) vallen evenzeer onder deze maatregel.

  • De huidige concessie blijft ongewijzigd tot 30 juni 2024.
  • Er zal vanaf 1 juli 2024 niet verder worden gewerkt met het ‘Periodiekentarief’. De steun zal worden gegeven onder de vorm van een belastingkrediet (fiscale korting), dat de uitgevers zullen moeten becijferen in functie van het aantal abonnees binnen bepaalde regio’s (postcodes).
  • Een beperkte subsidie zal vanaf 01 juli 2024 blijven bestaan voor commerciële uitgevers en hun abonnees in dunbevolkte regio’s. Dit zijn gebieden met minder dan 225 mensen per vierkante kilometer. Je vindt deze gebieden in de donker gekleurde vakken van onderstaande landkaart. Voor het grootste gedeelte van Vlaanderen zal er voor commerciële uitgevers geen subsidie zijn.

  • Niet-commerciële uitgevers – Verenigingen, mutualiteiten, … – zullen vanaf 01 juli 2024 een fiscale korting genieten in gans België, dus ook in de dicht bevolkte gebieden.

Zodra wij meer informatie ontvangen brengen wij een meer gedetailleerd verslag uit. Een verdere toelichting kan u desgevallend bekomen bij uw commercieel contact of orderbegeleider.

 

]]>
ESG Workshop https://graphius.com/esg-workshop/ Fri, 22 Sep 2023 05:58:55 +0000 https://graphius.com/?p=20991 Vorige week organiseerde Graphius een inspirerende ESG-workshop en dit bleek een groot succes! Bij Graphius geloven we in het delen van kennis en ervaringen om anderen te inspireren en te informeren. Ons initiatief om een ESG-workshop te organiseren werd dan ook warm onthaald door alle deelnemers. Tijdens de workshop verdiepten we ons in essentiële ESG-concepten […]]]>

Vorige week organiseerde Graphius een inspirerende ESG-workshop en dit bleek een groot succes!

Bij Graphius geloven we in het delen van kennis en ervaringen om anderen te inspireren en te informeren. Ons initiatief om een ESG-workshop te organiseren werd dan ook warm onthaald door alle deelnemers.

Tijdens de workshop verdiepten we ons in essentiële ESG-concepten en het bleef niet bij informeren en inspireren – we ondernamen actie! Er werden ideeën en ervaringen uitgewisseld tussen de deelnemers, waardoor iedereen voldoende voer had om positieve veranderingen door te voeren.

Na de workshop konden de deelnemers genieten van een verhelderende rondleiding op onze site in Gent. Hartelijk dank aan alle enthousiaste deelnemers!

]]>