Drukkerij Graphius & Uitgeverij Lannoo werken al 125 jaar samen VBO

Drukkerij Graphius & Uitgeverij Lannoo werken al 125 jaar samen VBO
Digitaal maakt indruk, print voor een herinnering.

De keuze van het VBO om te gaan voor een gedrukte, tastbare en vooral duurzaam geproduceerde versie van de kennis die het in 125 jaar heeft verzameld, is een bewuste keuze. Waarom die bewuste keuze? Voor deze bijzondere verjaardag wilde de FEB alle zintuigen aanspreken die digitaal niet te vinden zijn. Daarom koos het VBO voor de kracht van de drukkerij en 2 ervaren bedrijven (Drukkerij Graphius & Uitgeverij Lannoo) om dit werk te realiseren.

Het volume en de tastbaarheid van het boek geven de inhoud een extra dimensie. De keuze voor een gedrukte versie van het boek in een huidige setting waar digitale bedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten, spreekt boekdelen. Het tijdloze belang van papier en drukwerk, dat niet vreemd is in onze sector, vindt ook zijn weg terug naar andere sectoren en bedrijven.

Een complementaire benadering van zowel digitaal als drukwerk blijkt meer dan ooit de strategie voor onze klanten te zijn. Digitaal maakt indruk, print voor een herinnering.

Ondernemerschap voor welvaart: 125 en verder

Op 13 februari 1895 vormden 183 bedrijven een constructieve alliantie. Vandaag spreekt het VBO voor meer dan 50.000 bedrijven, goed voor driekwart van de werkgelegenheid in de privésector en 80% van de Belgische export.

In het boek ‘Ondernemen Voor Welvaart: 125 & Beyond’ getuigen sleutelfiguren uit ondernemend België van de impact van 25 scharniermomenten – van Generatiepact tot Herenakkoord tot de recente Brexit. Ondanks de wilde ideeën en inspirerende ambities van jongeren en de ervaringen van doorgewinterde bedrijven, blijft de werkelijkheid de enige voedingsbodem. Innovatie is meer dan ooit nodig in een wereld waar technologische vooruitgang een dagelijkse realiteit is geworden en een pioniersrol niet vanzelfsprekend is.

Met dit boek hoopt de FEB een duwtje in de rug te geven en een constructieve en vooral duurzame verdere samenwerking te stimuleren.

Het boek “Ondernemerschap voor welvaart. 125 jaar en verder” wordt uitgegeven door Lannoo en is sinds 13 februari 2020 verkrijgbaar in de Belgische boekhandels. Het is ook verkrijgbaar in het Frans onder de titel “Entreprendre pour la prospérité. 125 ans & beyond “, in een uitgave van Racine.