Graphius kiest voor chemievrije drukplaten

Graphius Group verlaagt zijn ecologische voetafdruk en kiest voor de Adamas chemie-vrije offset drukplaten van ECO3.

Als toonaangevende internationale speler in de grafische sector streeft Graphius naar een duurzame productie, onder andere door bewuste keuzes te maken in elke stap van het productieproces. “De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 sluit hier perfect bij aan en zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een heel stuk groener wordt”, zegt CEO Denis Geers. “Concreet komt het erop neer dat we onze afvalstroom, gegenereerd door de vloeistoffen uit de plaatvoorbereiding, met niet minder dan 50% zullen verminderen. De keuze voor de Adamas plaat heeft enerzijds met de ecologische voordelen en de performantie van het product zelf te maken, maar anderzijds was het voor ons ook belangrijk om te kiezen voor een partner met productiecapaciteit in Europa. Immers ook transport heeft een grote ecologische impact.”

Frederik Dehing, Global Head of Sales bij ECO3, bevestigt: “Met onze Adamas chemie-vrije offsetplaten zetten onze klanten een belangrijke stap als het op duurzaamheid aankomt. In het geval van Graphius Group, betekent dit niet alleen het besparen van honderdduizenden liter water, ze vermijden ook het gebruik van grote hoeveelheden corosieve ontwikkelvloeistoffen omdat de Adamas platen geen spoelwater nodig hebben en met een heel beperkte hoeveelheid pH-neutrale gom worden uitgewassen.”

ECO3 heeft zijn hoofdkantoor in België. Voor de Europese markt produceert het zijn offsetplaten in Duitsland. “Bij ECO3 hebben we gekozen voor een wereldwijde productie infrastructuur met onder andere een sterke poot in Europa. Dit is een bewuste keuze die erop gericht is de leverbaarheid van onze producten naar onze klanten maximaal te verzekeren. Ik ben verheugd dat Graphius Group hier ook veel waarde aan hecht”, besluit Dehing.

Met een consumptie van bijna 500,000 m² aluminium drukplaten per jaar, behoort Graphius Group tot de allergrootste drukkerijgroepen in Europa. Na het drukken worden de hoogwaardige aluminium offsetplaten gerecycleerd en kunnen ze voor meer dan 99% herbruikt worden.