Graphius omarmt digitalisering

Graphius zal zijn koers naar modernisering voortzetten in 2020

Traditionele kwaliteit & service met een moderne look & feel

In mei 2019 nam Graphius zijn branding onder de loep en besloot te gaan voor een rebranding die ook de modernisering van het bedrijf intern naar de buitenwereld weerspiegelt. Graphius transformeerde zijn logo tot een krachtiger en sterker alternatief dat duidt op een zelfverzekerde toekomst voor de Gentse drukkerij, die nu 4 vestigingen en 450 professionals heeft die prachtig drukwerk maken voor enkele van de bekendste musea, uitgevers en bedrijven.

De nieuwe look en feel van het merk duidt ook op een strategiewijziging op het gebied van positionering. Het exponentieel groeiende belang van e-commerce en een online identiteit ging niet voorbij aan CEO Denis Geers en actie op deze trend liet niet lang op zich wachten

Er werd gewerkt aan een krachtige contentstrategie voor de sociale media van de groep, performance marketing om de vacature en naamsbekendheid te stimuleren en een make-over van de 3 websites waren nog maar het begin van de online verschuiving. De online strategie van Graphius zal zich later dit jaar volledig kunnen ontvouwen met de komst van een online bestelplatform dat in veel opzichten uniek zal zijn in vergelijking met bestaande online printers.

Een omnichannelaanpak die werkt

De vernieuwde aanpak werd genereus ontvangen door Graphius-klanten en andere grafische professionals. Met meer dan 38.000 unieke bezoekers vorig jaar en een explosieve groei van 430% op onze social media kanalen, kunnen we concluderen dat deze aanpak de juiste is en dat ook de verder traditionele grafische industrie aan modernisering toe is. De positieve feedback en interactie van de klanten op onze social media bevestigt voor ons dat we de goede weg zijn gegaan door te kiezen voor een online aanpak die gelijkwaardig is aan onze traditionele aanpak.

Zo sluit onze online aanpak nauw aan bij de traditionele aanpak en kan Graphius ook functioneren als een volwaardig omnichannelbedrijf. Offline vertrouwen we vooral op onze branding die aanwezig is in het bedrijf en op tal van branchegerelateerde evenementen of publicaties en de kracht van drukwerk wordt gebruikt in onze direct mailing of het Graphius-magazine.

De kers op de taart was ongetwijfeld de offerteaanvraag voor 4.000 tijdschriften via het Facebook-kanaal van Graphius.

Onze visie voor 2020

2019 was voor ons het jaar van online experimenten. Uit deze experimenten hebben we waardevolle conclusies getrokken en op basis daarvan onze online strategie aangepast. Daarnaast is het vertrouwen in een online aanpak ook aangewakkerd dankzij de behaalde resultaten en het directe en indirecte rendement van online investeringen.

In 2020 zal Graphius zijn online aanpak opschalen en, net als bij het traditionele verhaal, proberen voorop te lopen in de printwereld.