De kracht van afdrukken

De perceptie van marketeers over welke kanalen het meest effectief zijn, komt zelden overeen met de werkelijkheid. De waarheid is dat tijdschriften, kranten en direct mail steeds meer worden onderschat door marketeers.

Advertenties in kranten verhogen de ROI van campagnes met maar liefst 570%, waarbij meer dan een op de vijf direct mailingsacties uitlokt en advertenties in tijdschriften £ 2,43 opleveren voor elke geïnvesteerde £ 1. De statistieken die pleiten voor de effectiviteit van gedrukte media zijn duidelijk.

Merken die de kracht van het tastbare gebruiken om impact te creëren, een emotionele band te creëren en het geheugen te verbeteren, zijn een stijgende trend. Marketing en reclame gaan immers over grote ideeën. Aan die ideeën is geen gebrek in de gedrukte media-ruimte. Zoek niet verder dan het Cannes Lions International Festival of Creativity, waar een aantal echt innovatieve printcampagnes de hoogste onderscheidingen heeft gewonnen.

Peter Field: “We worden op zijn kop gezet en oversold over een unieke digitale toekomst. We moeten de realiteit onder ogen zien en een meer op feiten gebaseerde kijk hebben op wat echt de drijvende kracht achter effectiviteit is.”

Over het algemeen zijn marketingcampagnes het meest effectief wanneer drukwerk wordt gebruikt als onderdeel van een geïntegreerde aanpak. Onderzoek toont aan dat het toevoegen van print aan de mediamix de ROI van de campagne verhoogt en meer vertrouwen schept dan anders het geval zou zijn.

Na de op handen zijnde lancering van een gloednieuw intern project, hebben we een tastbare promotiepagina toegevoegd aan ons kwartaalmagazine met een link naar de landingspagina van het nieuwe project.

Dit drukwerk leverde ons resultaten op die we online nog niet hebben bereikt. We bereikten meer dan 1.000 mensen, van wie iets minder dan 15% zich bekeerde. Als je weet dat de gemiddelde online conversie voor de meeste sectoren rond de 3 tot 5 procent ligt, dan besef je de kracht van printen.