NIEUW! Graphius Magazine

Het is zo ver, de 11de editie van ons Graphius Magazine rolde uit de persen. Met gepaste trots lichten we een tip van de sluier op.

Onze redactie sprak met enkele culturele zwaargewichten. Manfred Sellink, kersvers directeur van het Gentse Museum voor Schone Kunsten, vertelt o.a. over de hoge eisen die een tentoonstellingscatalogus stelt. Bernard Steyaert, CEO van het Mercatorfonds, aan het woord n.a.l.v. hun nieuwste boek over de wervelende choreografie ‘Drumming’ van de iconische Anne Teresa De Keersmaeker. Carmen Willems, directeur van het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, popelt om de deuren van de Antwerpse kunsttempel, na 10 jaar renovatie, open te gooien.

De creatieve silver lining vond ook motivational speaker Bob Delbecque. Hij geeft tekst en uitleg bij ‘Make a new deal’. Barbara Duriau maakte van de nood een deugd voor het oog. Haar Facebookpagina ‘View from my window’ werd het afgelopen jaar een toevluchtsoord voor lotgenoten van de mondiale lockdown. De facebookpagina’s werden ‘bladzijden’, want Barbara bundelde de beelden in een uniek boek.

Ook bij Graphius lieten we onze creativiteit de vrije loop. We zijn gestart met de uitbreiding van de gebouwen in Gent, in Beersel investeerden we in een stansmachine voor de verwerking van labels en eind mei werd de overname van drukkerij Lowyck afgerond, wat een grote versterking voor Etiglia Packaging betekent.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan zeker een kijkje en blader hier door ons magazine.