Graphius blijft investeren

Bij Graphius blijven we in volle groei. Onze toekomstgerichte visie stelt steeds kwaliteit en efficiënte productie voorop. Het zal je dan ook niet verbazen dat er heel wat investeringen gepland staan voor installatie in 2022.

  • De drukcapaciteit in Gent wordt uitgebreid met de investering in een Heidelberg XL 106–8 kleurenpers met laktoren. Ook de site in Parijs krijgt er een Heidelberg XL106-8 kleurenpers bij.
  • Twee volautomatische naaistraten, waarvan één in Gent en één in Parijs zal worden geïnstalleerd, vergroten de naaicapaciteit.
  • Daarnaast wordt ook op robotisatie verder ingezet. De nieuwe naaistraten zullen worden uitgerust met een automatische robotarm die de genaaide boekblokken op paletten stapelt.
  • Ook de snij-afdelingen van Gent en Brussel worden binnenkort versterkt met een volautomatische snijlijn. Deze investering zal de productiviteit, de kwaliteit en de ergonomie ten goede komen.

Om aan de toenemende vraag naar hoogkwalitatieve foliestempeling op hardcover boeken te voldoen, werd in november een nieuwe foliestempelmachine geïnstalleerd. Deze machine laat ons toe om in éénzelfde doorgang tweemaal te stempelen. Dit resulteert in een heel mooie dekking en zorgt ervoor dat ook fijnere tekst op materialen zoals linnen kan aangebracht worden. Kortom, foliestempeling van het allerhoogste kwaliteitsniveau.